Bistriţa bate criza - de Bogdan Butiulcă


Criza economică, această Pandoră desprinsă din Hadesul Manhattanului, ce şi-a odihnit oasele şi pe la palatul Victoria, a băgat sensibilul popor român în toţi sperieţii. Cu toate acestea, nu românul frate cu inventica a reuşit să găsească soluţii; soluţiile au apărut de unde nu se aştepta nimeni. Aşadar, cititorul curios poate face o plimbare prin piaţa aşa zisă a ruşilor din Bistriţa pentru a cumpăra câteva produse ingenioase, atât de necesare momentelor de restrişte în care ne ducem zilele, provenite de la est şi nord-est de Prut, respectiv Nistru.
Frigiderul-breloc de chei sau varianta de lux, pentru ocazii speciale, frigiderul-broşă.
Amortizor sonor cu baterii pentru borborismele stomacale (popularul ghiorăit), pentru a nu ne demasca penibil în public.
Pulovere cu burtă falsă din silicon pentru reuniuni cu rudele, care să provoace indignare prin prosperitatea aparentă afişată.

Literatură utopică şi science-fiction, cu nume ca Radu Anton Roman, Jamie Oliver sau Păstorel Teodoreanu
Pentru cei mai cu mână largă, dar şi cu sănătatea de fier, raket-ul personal care te bate zilnic până uiţi de foame.
CD-urile piratate cu sunete de petrecere, cu sonorităţi de farfurii, cu ciocnit de pahare, de polonice, cu şampanii deschise zgomotos pentru serile de sâmbătă când vecinii nu trebuie să ştie că nu aveţi ce pune pe masă. La 3 cd-uri se oferă bonus odorizatoarele cu arome de friptură, cu declanşare programabilă în jurul amiezei, ca să nu intre aceiaşi vecini la bănuieli că nu gătiţi nimic toată ziua.
Mini-instalaţii de fabricat pufuleţi la domiciliu, în cada de baie, despre care se ştie, nu?, că, consumaţi împreună cu cantităţi de apă, produc o saţietate satisfăcătoare.

2 comentarii:

  1. Simpatic! :)
    O bistriteanca...

    RăspundețiȘtergere
  2. bistritenii au fost intotdeauna la inaltime! s-au descurcat in cele mai grele si nebanuite situatii. si se descurca, inca..

    RăspundețiȘtergere

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog