Despre manualele alternative de istorie - Emisiune din 1999.


        Mi-a picat sub pleoape o emisiune document din 1999: Marius Tucă Show discută despre manualele de istorie alternative ca un veritabil inchizitor dă' Bucale, punând la zid nişte "amărâţi" de profesori care scriu incorect istoria. Cot la cot cu un CTP în "treling", clocotind de seriozitate şi patetism, "esplică" acuzaţilor cum stă treaba cu Istoria Adevărată, cu patriotismul, cu demitizarea, cu jurnalismul şi în general cu bunul mers al lucrurilor.
       Despre infatuarea şi aerul de şef de post atoateştiutor şi descurcăreţ ale domnului Marius Tucă s-a pomenit destul. Despre încrâncenarea şi încordarea CTP-ului, veşnic încins şi discutător al adevărului, nu mai are rost să vorbesc. Atenţie, însă, la agresivitatea, obtuzitatea, vulgaritatea şi aerul dispreţuitor al jurnaliştilor, comparativ cu decenţa, bunul-simţ şi chiar timiditatea celor puşi la zid. Pe de altă parte, merită aplecată urechea la obsesiile vehiculate de jurnalişti, la atmosfera sufocantă de naţionalism grobian şi şmechereală gazetărească.  Aşteptăm impresii şi comentarii pe marginea materialului recomandat!

6 comentarii:

  1. sa il ia dracu pe tutankamonu de doru dumitrescu!

    RăspundețiȘtergere
  2. uau! într-adevăr, și cu această emisiune - pe care n-am văzut-o la vremea ei - îmi dau seama cât de idioți sunt ctp-ul și tucă. iar ctp - ce se dă specialist în IMAGINE și pshiholog infantil...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e înfiorătoare abordarea şi agresivitatea lor. ce vremuri, ce oameni...

      Ștergere
  3. Desigur, Marius Tuca si CTP sunt manati de ura si fac acuze folosind tot felul de argumente sofistice. Tuca, mai ales, vine cu argumente de la gradinita.
    Dar nu cred ca "acuzatii" sunt chiar atat de laudat. Doamna de acolo incepe sa planga si sustine ca manualul ei incurajeaza patriotismul si iubirea de neam mai bine ca alte manuale. De ce trebuie sa se sumta vinovata? De ce trebuie ca un manual sa faca indoctrinare nationalista sau antinationalista? Pana la urma pasajele citate din manual imi suna foarte naive si la fel de partinitoare ca manualele comuniste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. bune observatiile! intr-adevar invitatii cauta sa se explice in fata inchizitorilor si uneori pretind ca manualul e ceea ce nu e

      Ștergere
  4. Excelent! În studiile mele asupra post-comunismului m-am întâlnit cu acest subiect și nu reușeam să găsesc emisiunea asta. Voiam să mă conving cu ochii mei de ce s-a întâmplat în ea.

    RăspundețiȘtergere

Despre apariţia corupţiei în Ţara Românească * - de Vasile Mihai Olaru

      Studierea corupţiei în timpul Vechiului Regim (secolul al XVI-lea – primele decenii ale secolului al XIX-lea) în sud-estul Europ...

Comentarii

Translate this blog